21. 11. 2018

Trnkové víno

2,5 kg dobre zrelých trniek., 2 l vody., kvasinky, 1,5 kg cukru rozpusteného v litri vody
Trnky dobre umyjeme, trochu rozmačkáme, dáme do vhodnej nádoby a zalejeme horúcou vodou. Po vychladnutí zmes vlejeme do kvasnej nádoby, pridáme naklíčené kvasinky a asi 1/3 cukrového roztoku, ktorý sme si predtým pripravili rozpustením 1,5 kg cukru v litri vody. Dobre premiešame a uzavrieme kvasnou zátkou. Po týždni pridáme druhú tretinu cukrového roztoku, premiešame a uzavrieme. Po ďalšom týždni prilejeme zvyšok sirupu. Po skončení kvasenia trnky klesnú ku dnu a prestane unikať kysličník uhličitý. Víno precedíme do iného demižóna a necháme ešte týždeň dokvasiť. Potom ho stočíme do fliaš. Hotové víno má krásnu červenú farbu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára