hovädzia roštenka., soľ., mleté čierne korenie., hladká múka., cibuľa koreňová zelenina
Roštenku rýchlo umyjeme, pokrájame na hrubšie rezne a naklepeme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením a poprášime múkou. Na horúcej masti po oboch stranách prudko opečieme. Posekanú cibuľu a očistenú, umytú a pokrájanú zeleninu udusíme na masti a pridáme k mäsu. Roštenku so zeleninou uložíme do pripravených pohárov, zalejeme šťavou, ktorú sme získali pečením a hneď uzavrieme. Vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou do horúcej vody a sterilizujeme miernim varom 1 ½ hodiny. Po sterilizácii z hrnca poháre vyberieme a vychladnuté uložíme v chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 stupňov C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára