22. 11. 2018

Domáca paštéta-recept

bravčové mäso., pečeň., cibuľa., masť., žemle., mlieko., vajcia., soľ., paštétové korenie., údená slanina
Ľubovoľné, približne rovnaké množstvo bravčového mäsa a pečene niekoľko ráz spolu premelieme. Súčasne melieme aj cibuľu spenenú na masti. Zomelieme aj staršie žemle namočené v mlieku, pridáme vajcia (asi 2 na kg mäsovej masy), soľ, paštétové korenie (mleté čierne korenie, nové korenie, muškátový oriešok, zázvor, koriander, citrónová a pomarančová kôra, klinčeky – stačia iba niektoré z týchto korenín). Pridáme pokrájanú údenú slaninu (asi ¼ množstva pečene, pripadne nemusí byť vôbec), všetko dokonale premiešame a dáme do vymastených patentných pohárov, asi do ¾ objemu. Uzavrieme a sterilizujeme asi ½ hodiny pri 100 stupňoch C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára