22. 11. 2018

Bravčové kotlety na hríboch konzervované

kg bravčových kotliet., soľ., mleté čierne korenie., hladká múka., masť na vyprážanie., 250 g hríbov alebo 25 g sušených hríbov., 50 g masti., 50 g cibule
Umyté bravčové kotlety odkostíme, nakrájame na rezne, mastný kraj narežeme, trošku naklepeme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a obalíme v múke. Pripravené kotlety vypražíme v rozpálenej masti do ružova. Očistené a umyté hríby nakrájame a na masti a cibuli udusíme do mäkka. Vodu z hríbov necháme dobre vypariť a posolíme. Opečené ešte horúce kotlety tesne ukladáme do pripravených patentných pohárov, navrch dáme udusené hríby a zalejeme masťou, v ktorej sme kotlety opekali. Poháre dobre uzavrieme, vložíme do zaváracieho hrnca a s dierkovanou vložkou do horúcej vody a sterilizujeme miernym varom 2 hodiny. Po sterilizácii poháre z hrnca vyberieme a vychladnuté uložíme do chladnej, tmavej a suchej miestnosti, kde je teplota vzduchu okolo 10 stupňov C.

Žiadne komentáre: