2. 10. 2016

Hrozienkové muffiny

220 g hladkej múky, 30 g ovsenej múky, ČL kypriaceho prášku, 1/2 CL sódy bikarbóny, 100 g orieškovej čokolády, 80 g hrozienok, 1 PL rumu, 1 vajce, 100 g rastlinného tuku, 100 g kryštálového alebo hnedého cukru, 250 g acidofilného mlieka, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, hrozienka na ozdobenie
Biela čokoládová poleva: 100 g bielej čokolády, 40 g stuženého tuku (Cera)
Čokoládu pokrájame na malé kúsky, hrozienka umy jeme, pokvapkáme rumom a necháme napučať. Rastlinný tuk roztopíme a dáme vychladnúť. Vajce, tuk, cukor a acidofilné mlieko dobre premiešame, pridáme hladkú múku zmiešanú s ovsenou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, pokrájanou čokoládou a opäť dobre premiešame. Nakoniec vmiešame hrozienka. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 170° C. Po miernom vychladnutí vyberieme muffiny z jamiek a už vychladnuté polejeme bielou čokoládovou polevou a ozdobíme hrozienkom.

Príprava bielej čokoládovej polevy- V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a tuk a dohladka vymiešame. Keď začne poleva hustnúť, muffiny ňou polejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára