600
g kapra, citrón, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masti, cibuľa,
5 zrniek čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, bobkový list,
3 dl bieleho vína, 5 žĺtkov, lyžica hladkej múky, lyžica
worcestrovej omáčky, mrkva, zeler
Kapra
stiahneme z kože, umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Každú
porciu v strede narežeme a vložíme polovicu tenkého plátku
citróna. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a
dáme 10 minút odležať. Nádobu dobre vymastíme masťou, vložíme
na kolieska pokrájanú cibuľu, celé čierne korenie, nové korenie
a bobkový list. Odležané porcie kapra dáme do nádoby, podlejeme
bielym vínom a dusíme. Mäkkú rybu vyberieme, šťavu precedíme
do misy, v ktorej máme pripravené žĺtky. Vo vodnom kúpeli
šľaháme dovtedy, kým sa žĺtky nespoja a nevznikne jemná
omáčka. Potom ju dochutíme citrónovou šťavou, worcesterskou
omáčkou a polejeme ňou porcie kapra. Ozdobíme udusenou mrkvou a
uduseným zelerom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára