5. 9. 2016

Dusený kapor na záhradnícky spôsob

600 g kapra, 80 g oleja, cibuľa, 3 dl bieleho vína, 120 g koreňovej zeleniny, 2 zeleninové papriky, 100 g čerstvých šampiňónov, 20 g kôpru, tymian, mleté čierne korenie, 60 g čerstvého hrášku, špargľa, 4 struky zelenej fazuľky, kúsok karfiolu, soľ, šťava z citróna, bobkový list, worcesterská omáčka
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme na porcie pokrájaného kapra. Osolíme, prilejeme biele víno, pridáme pokrájanú zeleninu a šampiňóny, posekaný kôpor, tymian, korenie, hrášok, špargľu a pokrájané struky zelenej fazuľky. Osolíme a pridáme citrónovú šťavu. Dusíme až do zmäknutia mäsa. Odstavíme a necháme vychladnúť. Podávame studené.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára