600
g kapra, soľ, 70 g oleja, 120 g koreňovej zeleniny, cibuľa,
bobkový list, tymian, 5 zrniek celého čierneho korenia, 2 dl
bieleho vína, 5 dl mäsového vývaru, lyžica horčice, lyžica
hladkej múky, 100 g čerstvých šampiňónov
Porcie
kapra osolíme a necháme v chlade odležať 30 minút. Na
rozohriatom oleji speníme na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme
očistenú postrúhanú koreňovú zeleninu, tymian, celé čierne
korenie a osolené porcie kapra. Zalejeme vínom a mäsovým vývarom,
pridáme bobkový list, horčicu a šampiňóny. Prikryté dusíme na
miernom ohni domäkka. V rozpustenom masle rozmiešame hladkú múku
a vlejeme do precedeného vývaru. Za stáleho miešania povaríme.
Hotovou omáčkou zalejeme porcie kapra, na ktoré sme poukladali
uvarené šampiňóny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára