5. 9. 2016

Dusený kapor na vodácky spôsob

600 g kapra, soľ, 70 g oleja, 120 g koreňovej zeleniny, cibuľa, bobkový list, tymian, 5 zrniek celého čierneho korenia, 2 dl bieleho vína, 5 dl mäsového vývaru, lyžica horčice, lyžica hladkej múky, 100 g čerstvých šampiňónov
Porcie kapra osolíme a necháme v chlade odležať 30 minút. Na rozohriatom oleji speníme na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú postrúhanú koreňovú zeleninu, tymian, celé čierne korenie a osolené porcie kapra. Zalejeme vínom a mäsovým vývarom, pridáme bobkový list, horčicu a šampiňóny. Prikryté dusíme na miernom ohni domäkka. V rozpustenom masle rozmiešame hladkú múku a vlejeme do precedeného vývaru. Za stáleho miešania povaríme. Hotovou omáčkou zalejeme porcie kapra, na ktoré sme poukladali uvarené šampiňóny.

Žiadne komentáre: