3. 8. 2016

Guláš - napravovač

0,5 kg hovädzej glejovky, 1/4 kg cibule, 2 lyžice sladkej papriky, štvrť lyžičky štipľavej papriky, 3 lyžice rajčinového pretlaku,  lyžičku rasce, hlávku cesnaku, lyžičku mletého čierneho korenia, 200 g tvrdého chleba, soľ, masť, 1 l piva, vývar
sypsung: 100 g tvrdého syra, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 4 kyslé uhorky, cibuľu, 6 feferóniek, 100 g ľubovoľného údeného mäsa
Mäso pokrájame na kocky a posolíme. Cibuľu opražíme na masti do zlatista, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, rajčinový pretlak, papriku a mäso. Osmažíme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme takmer do mäkka. Starý chlieb postrúhame, namočíme do piva a touto zmesou guláš zahustíme a ochutíme. Dodusíme do mäkka. Sypsung: syr postrúhame, uhorky, údené mäso, feferónky, cibuľu a vajcia pokrájame na tenké rezančeky. Zmesou posypeme porciu gulášu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára