5. 9. 2011

Roláda z morčacieho mäsa s kyslou kapustou


4 plátky mäsa z morčacích pŕs á 200 g,40 g masla,750 g kyslej kapusty,75 g sušených marhúľ,cibuľa,250 ml jablkovej šťavy alebo vody,125 ml mäsového vývaru alebo vody, viazanička pažítky,trochu cukru,mleté čierne korenie,soľ

Marhule necháme napučať v jablkovej šťave asi 20 minút.Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na 20 g masla.Kyslú kapustu vyžmýkame, nakrájame a pridáme k cibuli. Krátko spolu podusíme. Pridáme marhule so šťavou a dusíme asi 10 minút.Pažítku umyjeme, nakrájame a pridáme ku kapuste. Ochutíme a necháme vychladnúť.Morčacie rezne umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a opečieme.Potom ju z pekáča vyberieme. Výpek rozriedime vývarom a pridáme zvyšnú kapustu, na ktorú položíme rolády a prikryté spolu dusíme asi 10 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára