Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
17. 6. 2009
Pohánkový nákyp s marhuľami
Postup: 1 šálku pohánky lámanky zalejte 3 šálkami vody, nechajte zovrieť a varte 3 min. Kým pohánka dôjde, zmiešajte 2 vajcia s 1 vanilkovým cukrom, 3 lyžicami medu, 3 lyžicami slnečnicového oleja a jedným bielym jogurtom (selský, zvolenský). Pridajte vlažnú pohánku, zamiešame 3/4 šálky bezlepkovej múky (napr. Promix PK) zmiešanej s trochou prášku do pečiva, ochuťte škoricou. Cesto vložte do vymastenej zapekacej misy, na vrch uložte zavárané marhule a posypte posekanými orechami. Zapečte do chrumkava.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára