600
g varených zemiakov, 150 g múky, 1 vajce, soľ
Zemiaky
sa uvaria, pretlačia za tepla alebo zomelú, nastrúhajú, skrátka
rozdrvia, zmiešajú sa s múkou a vajciami, vhodne osolia a urobí
sa cesto.
Placky: Pečené na platni sú vláčnejšie, keď sa robia z hladkej múky.
Šlejšky: Z hrubej múky, varí sa v slanej vode malú chvíľu, len čo vyplávajú na povrch. Vyberú sa a obalia v osmaženej strúhanke.
Krokety: Môžu sa robiť z hrubej i hladkej múky, vysmážajú sa v tuku.
Placky: Pečené na platni sú vláčnejšie, keď sa robia z hladkej múky.
Šlejšky: Z hrubej múky, varí sa v slanej vode malú chvíľu, len čo vyplávajú na povrch. Vyberú sa a obalia v osmaženej strúhanke.
Krokety: Môžu sa robiť z hrubej i hladkej múky, vysmážajú sa v tuku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára