1
kg držiek , 150 g čerstvých húb , 150 g koreňovej zeleniny , 50
g hladkej múky ,veľkú cibuľu , 100 ml kyslej smotany , mleté
biele korenie ,3-5 bobuliek borievok ,bobkový list , 2 kl masti
Umyté
držky uvaríme v osolenej vode s koreňovou zeleninou, borievkami a
bobkovým listom. Keď sú mäkké, pokrájame ich na malé kúsky.
Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme nakrájané huby,
podusíme a keď sú mäkké, doložíme varenú pokrájanú
zeleninu. Premiešame múku so smotanou, pridáme do základu a
necháme prevrieť.Ak je omáčka hustá, zriedime ju vývarom (môže
byť z bujónovej kocky). Do vriacej omáčky vmiešame držky a ešte
raz povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára