2. 10. 2016

Zaprávané držky s hubami

1 kg držiek , 150 g čerstvých húb , 150 g koreňovej zeleniny , 50 g hladkej múky ,veľkú cibuľu , 100 ml kyslej smotany , mleté biele korenie ,3-5 bobuliek borievok ,bobkový list , 2 kl masti
Umyté držky uvaríme v osolenej vode s koreňovou zeleninou, borievkami a bobkovým listom. Keď sú mäkké, pokrájame ich na malé kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme nakrájané huby, podusíme a keď sú mäkké, doložíme varenú pokrájanú zeleninu. Premiešame múku so smotanou, pridáme do základu a necháme prevrieť.Ak je omáčka hustá, zriedime ju vývarom (môže byť z bujónovej kocky). Do vriacej omáčky vmiešame držky a ešte raz povaríme.

Žiadne komentáre: