1
kg zemiakov, 5 dl mlieka, 3 lyžice oškvarkov, 3 strúčiky cesnaku,
korenie, majoránka, soľ, 6 – 8 lyžíc strúhanky, 3 lyžice
masti
Zemiaky
ošúpeme, nastrúhame, sparíme horúcim mliekom, pridáme dobre
rozsekané oškvarky, rozotrený cesnak, majoránku, soľ, korenie a
strúhanku. Hmotu premiešame a ak je cesto riedke, zahustíme ešte
strúhankou. Pekáč vymastíme masťou, vlejeme do neho pripravenou
zmes, rozotrieme a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 minút, až
povrch a okraje zružovejú. Horúcu placku vyklopíme na alobal,
stočíme ako závin a nakrájame na diely. Podávame s kapustovým
šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára