7. 3. 2017

Vínové želé

200 ml studenej vody, 3 PL praskovej zelatiny, 700 ml vina rose, 30 g krystaloveho cukru, stava z citrona, 4 PL bazoveho likeru, 150 g cerveneho hrozna, 4 pohare
Do misky dame vodu a vsypeme zelatinu. Nechame stat 10 minut, kym zelatina nenapuci. Polovicu vina nalejeme do hrnca a pridame cukor. Mierne zohrievame, aby sa cukor rozpustil. Nechame zovriet a varime 5 minut. Pridame citronovu stavi, bazovy liker a zvysne vino. Vmiesame rozpustenu zelatinu. Hroznove bobule rozpolime, vyberieme zrniecka a naaranzujeme ich do vinovych poharov. Do kazdeho pohara nalejeme zele a 10 minut chladime. Do pohara nalejeme zvysnu zmes. Chladnime 2 hodiny, kym zele nestuhne.

Žiadne komentáre: