23. 3. 2017

Vianočný kapor s orechami

kapor, hrst polovic vlasskych orechov, 100 g slaniny, 150 g polohrubej muky, lyzicka mletej cervenej papriky, 2 lyzicky zeleninovej koreniacej zmesi, 2 jablka, 125 g masla, 2 dl slahackovej smotany, 2 dl bieleho vina, 4 zemiaky
Ocisteneho kapra nechame posoleneho odlezat 6 hodin. Potom po oboch stranach urobime ostrym nozom zarezy, do ktorych striedavo vkladame vlassky orech a platok slaniny. Kapra obalime v muke zmiesanej s cervenou paprikou a zeleninovou koreniacou zmesou a vlozime don 2 jablka. Do pekaca s pokrievkou dame roztopit maslo, polozime kapra a vlozime do vyhriatej rury na 20 minut. Pocas pecenia kapra polievame slahackou a vinom. Po 10 minutach pridame zemiaky pokrajane na hranolceky obalene v mukovej zmesi, ktora nam zostala. Pecieme dalej, polievame smotanou a vinom a dopecieme.

Žiadne komentáre: