23. 3. 2017

Vianočná rybacia polievka

700 g hlav a vnutornosti z kapra, 400 g korenovej zeleniny, 2,5 l vody, kocka zeleninoveho bujonu, 1/2 l mlieka, 200 g hladkej muky, 100 g masla, sol a cierne mlete korenie, trochu mleteho muskatoveho kvetu a vegety, petrzlenova vnat, zemle podla potreby, maslo na ich oprazenie
V osolenej vode osobitne uvarime dobre umyte hlavy z kapra a vnutornosti. Vyberieme ich, oberieme z kosti, pokrajame na mensie kusky a zatial odlozime. Korenovu zeleninu ocistime, pokrajame, zalejeme vyvarom a uvarime domakka. Medzitym si pripravime z masla a muky jemnu zaprasku, pridame do nej mlety muskatovy kvet a postupne, za staleho miesania ju zalejeme mierne vychladnutim rybacim a zeleninovym vyvarom. Pridame kocku bujonu a nechame pomaly varit za obcasneho premiesania asi hodinu. Potom polievku okorenime, zalejeme mliekom, povarime a precedime cez sito. Pridame pokrajane maso z hlav a vnutornosti, uvarenu zeleninu, nechame kratko prevriet a ak treba, este dochutime.

Žiadne komentáre: