18. 3. 2017

Údený jazyk v aspiku

400 g údeného jazyka, 100 g sterilizovaných uhoriek, 50 g červenej kapie, 200 g aspiku, zelená petržlenová vňať
Uvarený, očistený a vychladnutý údený jazyk pokrájame na 4 tenké plátky a zvyšok na kocky. Sterilizované uhorky pokrájame na kocky a zmiešame s pokrájaným údeným jazykom. Vhodné 4 misky vylejeme aspiku tak, aby na stenách vznikla 3-4 mm vrstva aspiku a necháme stuhnúť. Do stredu uložíme vetvičku zelenej petržlenovej vňate, ozdobne vykrojenú kapiu a pokvapkáme aspikom. Keď aspik stuhne, vložíme plátok údeného jazyka, naň rozdelíme zmes pokrájaného údeného jazyka a uhoriek, všetko zalejeme aspikom, necháme stuhnúť a vyklopíme.

Žiadne komentáre: