12. 3. 2017

Tvarohový krém s marhuľovou omáčkou

1 vajce, 2 žĺtky, 150 ml smotany na šľahanie, 200 g tvarohu, marhuľový likér, 150 g zaváraných marhúľ, 3 plátky želatíny (alebo želatíny v prášku), 50 g práškového cukru.
Vajce, žĺtky a cukor vymiešame do peny. Pridáme tvaroh a elektrickým šľahačom vyšľaháme krém. Pridáme smotanu a ešte minútu šľaháme. Želatínu necháme napučať vo vode. Asi štvrtinu krému zohrejeme nad parou a vymiešame doň studenú vyžmýkanú želatínu. Pridáme ju k zvyšnému krému. (Ak použijeme želatínu v prášku, postupujeme podľa návodu). Krém naplníme do formičiek a odložíme na 2 hodiny do mrazničky. Zatiaľ pripravíme omáčku. Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Dáme do mixéra a s dostatočným množstvom kompótovej šťavy zmes rozmixujeme. Dochutíme likérom, ale s mierou! Formičky s krémom na chvíľu ponoríme do horúcej vody, vyklopíme na dezertný tanier a prelejeme omáčkou. Podávame s biskvitom alebo s piškótami.

Žiadne komentáre: