18. 3. 2017

Steak s cesnakom, nivou a špenátom

5 strucikov cesnaku, 2 PL olivoveho oleja, 25 g spenatovych listov, 50 g francuzskeho syra brie, 25 g susenych paradajok nakrajanych na mensie kusky, 4 hovadzie steaky, 800 g novych zemiakov, 300 ml bieleho vina, 60 ml smotany, 2 PL nakrajanej petrzlenovej vnate
V hrnci s vodou uvarime spenatove listy 4 minuty. Zlejeme, k tomu primiesame 3 cesnaky nakrajane nadrobno, susene paradajky a brie syr. V steakoch urobime priesne hlboke otvory, ktore naplnime pripravenou spenatovou zmesou. Spojime spajdlami. Do panvice dame olej a oprazime steaky 5 minut z kazdej strany. V hrnci uvarime zemiaky v osolenej vode. V panvici privedieme do varu vino, potom pridame smotanu a nadrobno nakrajane 2 cesnaky. Ak sa nam polovica odpari a zhustne nam, pridame polovicu petrzlenovej vnate. Zemiaky roztlacime a zmiesame so zvysnou vnatou.

Žiadne komentáre: