10. 3. 2017

Slovácke tvarohové koláčiky

500 g miesanej muky, 20 g drozdia, 80 g praskoveho cukru, sol, 1/2 balicka vanilkoveho cukru, kora z citrona, 2,5 dl mlieka, 100 g rastlinneho tuku, 2 zltky, vajce na potretie, rastlinny tuk na vymastenie plechu
Tvarohova plnka: 350 g tvarohu, 50 g rastlinneho tuku, 120 g praskoveho cukru, 2 zltky, kora z 1/4 citrona, 2 potlcene horke mandle, 20 g potlcenych sladkych mandli, 30-50 g hrozienok
Posypka: 100 g polohrubej muky, 60 g praskoveho cukru, rastlinny tuk
Z trochu mlieka, cukru a drozdia pripravime kvasok. Do misky preosejeme muku, pridame cukor, sol, postruhanu citronovu koru a vanilkovy cukor, prilejeme vykysnuty kvasok, v mlieku rozmiesame roztopeny rastlinny tuk so zltkami a vypracujeme jemne cesto, ktore nechame vykysnut. Vyvalkame ho, pokrajame na stvorceky, naplnime tvarohovou plnkou a sformujeme male bochniky, ktore poukladame na vymasteny plech a nechame este vykysnut. Potom ich potrieme vymiesanym vajcom, posypeme posypkou a v horucej rure upecieme. Hotove posypeme cukrom.
Plnka: Tuk, zltky, cukor vymiesame, pridame pretrety tvaroh, postruhanu citronovu koru, potlcene horke a sladke mandle, hrozienka a vsetko spolu dobre premiesame.

Žiadne komentáre: