4. 3. 2017

Slepčia polievka so zeleninou

1 mensiu sliepku alebo polovicu vacsej sliepky, 1,5 l vody, sol, 1 cibulu, 40 g masti, 60 g mrkvy, 60 g zeleru, 100 g karfiolu, 50 g zeleneho hrasku, 20 g ryze, mlete cierne korenie, zelena petrzlnova vnat
Ocitenu a umytu sliepku zalejeme vodou, osolime, uvedieme do varu a varime 60 minut. Potom sliepku vyberieme, maso vykostime, kosti vlozime spat do vyvaru a varime dalej. Cibulu posekanu nadrobno oprazime na masti, pridame ocistenu a pokrajanu mrkvu a zeler, oprazime a primiesame karfiol rozobraty na ruzicky spolu so zelenym hraskom. Vsetko podlejeme trochou vyvaru a udusime do polomakka. Potom pridame umytu ryzu, mlete cierne korenie a pokrajane maso, zalejeme precedenym slepacim vyarom a dovarime. Hotovu polievku ochutime zelenou perzlenovou vnatou posekanou nadrobno. 

Žiadne komentáre: