11. 3. 2017

Slané rožky s oškvarkami

1 dcl mlieka, 40 g droždia, 1 lyžica cukru ,500 g výberovej múky, 250 g margarínu,  celé vajce,žĺtok ,3 smotanového syru Lunex, 1/2 lyžice soli ,vajce na potretie, 400 g zomletých škvariek ,80 g Ementálu na posypanie
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Preosiatu múku so soľou spracujeme s kváskom, postrúhaným margarínom, vajcom, žĺtkom a syrom. Cesto necháme prikryté asi 45 minút. Potom ho sformujeme na valec, ktorý rozdelíme na 6 dielov. Každý diel vyvaľkáme na okrúhlu placku, ktorú natrieme zomletými škvarkami. Potom ju radielkom rozdelíme na 8 dielov (ako tortu). Každý diel stočíme od širšej strany a potrieme rozšľahaným vajcom. Rožky poukladáme na vymastený plech.

Žiadne komentáre: