18. 3. 2017

Sladkokyslé koláčiky a makróny

3 zrele rubinovo cervene grepy nakrajana na sestiny, stava z thajskeho kokosoveho orecha, 1 vrchovata salka lyofilizovaneho kokosoveho orecha nastruhaneho nadrobno, 2 salky mandli namocenych a napucanych, duzinu thajskeho kokosoveho orecha
Grepy rozrezeme na polovicu a nozom so zubkovanym ostrim oddelime duzinu od kory. Lyzicou opatrne vyberieme vsetky mesiaciky a ulozime ich do misy. Otvorime kokosovy orech a vylejeme z neho stavu do pohara. V dolnej casti kokosoveho orecha sa nachadza makke miesto, kam mozeme zastrcit noz a vypustit stavu. Mala by byt priezracna a sladka, nie spenena, zakalena ci skvasena. Precedime ju, aby sme zachytili casti duziny, zalejeme nou mesiaciky grepu a niekolko minut ich nechame namocene. Do misy nasypeme lyofilizovane kokosove vlocky. Po jednom berieme napucane mesiaciky grepu a dokladne ich obalime vo vlockach. Pripravime si dehydrator. Rozlozime mesiaciky na dosky s dierovanou foliou. Dehydrujeme pri teplote 43 stupnov cez noc alebo dovtedy, kym nedosiahnu pozadovanu chrumkavost.

Žiadne komentáre: