11. 3. 2017

Rumové pečivo

400 g hrubej múky, 250 g masla, 300 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 80 g orieškov, 80 g hrozienok, 1/2 dl rumu, 2 žĺtky, 1 prášok do pečiva, malinový lekvár, soľ
Z hrubej múky, masla, práškového cukru, žĺtkov a kakaa vypracujem tuhé cesto. Pridáme pomleté oriešky, posekané hrozienka a dobre premiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva, ešte raz cesto premiesime a rozdelíme na dve časti. Prvú vyvaľkáme, dáme na plech a potrieme malinovým lekvárom. Potom vyvaľkáme druhý časť a prekryjeme časť natretú lekvárom. Pomaly pečieme. Hotový koláč krájame na obdĺžničky, posypeme cukrom a podávame s čajom.

Žiadne komentáre: