23. 3. 2017

Rumové hrudky

150 g polamanych piskot, 50 g vlasskych orechov, 50 g kandizovanej pomarancovej kory, 50 g hrozienok, 50 g kandizovaneho suseneho ovocia, 100 g krystaloveho cukru, 1 dl vody, 1 dl rumu, 150 g cokolady na varenie, 50 g kokosoveho tuku
Cukor roztopime vo vode a pridame rum. Oplachnute hrozieka zalejeme rumovym vyvarom a nechame napucat. Orechy nakrajame nahrubo. Pomarancovu koru a kandizovane ovocie nakrajame na pasiky. Cokoladu s tukom roztopime vo vodnom kupeli. Do misky dame rozlamane piskoty, pokvapkame ich rumovym vyvarom s hrozienkami a pridame ostatne nakrajane suroviny. Zmes zamiesame a nechame 10 minut odlezat. K zmaknutym prisadam prilejeme tekutu cokoladu a cajovou lyzickou plnime kosicky, ktore mozeme ozdobit mandlou. Naplnene kosicky dame do chladnicky stuhnut.

Žiadne komentáre: