6. 3. 2017

Plnky do závinov

80 g krupice, 40 g masla, 2 vajcia, 40 g cukru, sol, citronova kora, 1/8 l smotany, maslo na plech, cukor na posypanie
Maslo rozmiesame s cukrom, zltkami, solou, citronovou korou a miesame 20 minut. Primiesame uvarenu krupicu, smotanu a sneh z bielkov. Rozotrieme na cesto, zvinieme a na plechu dame piect. Pocas pecenia zalievame mliekom.
Tvarohová plnka s kôprom
300 g tvarohu, 30 g masla, 3zltky, sol, 1/4 l smotany, 3 bielky, lyzica nakrajaneho kopru
Maslo so zltkami dopenista vymiesame, pridame sol, prelisovany tvaroh, smotanu, tuhy sneh z bielkov a nakoniec pokrajany kopor. Cesto pred plnenim trochu posypeme struhankou. Upecieme do cervena.
Kapustová plnka
kapusta, sol, 40 g ,masla, cierne mlete korenie, 30 g cukru, 30 g hrozienok, 2 lyzice sladkej smotany
Kapustu pokrajame na stvorceky, posolime ju, premiesame a nechame hodinu prelezat. Potom z nej zlejeme stavu a podusime ju na panvici na rozohriatej masti. Posypeme ju ciernym korenim, osladime, pridame smotanu a pomiesame. Vychladnutou plnime zavin.
Zemiakova plnka
80 g masla, 60 g cukru, 2 zltky, kora z pol citrona, 2 a pol dg mandli, 170 g varenych zemiakov, sneh z 2 bielkov, 35 g hrozienok, maslo na vymastenie plechu, pol vajca na potretie, trochu mlieka
V mise vymiesame maslo, cukor, zltky, pridavame postupne, potom pridame citronovu koru, varene pretlacene zemiaky, lupane struhane mandle a sneh z bielkov. Stoceny zavin dame na plech, potrieme na povrchu vajcom a dame piect. Zapeceny zavin potrieme mliekom a dopecieme.
Tekvicová plnka
2 kg tekvice, trochu soli, 6 PL krupice, 200 g cukru, 2 PL vanilkoveho cukru, 250 g tvarohu, cele vajce, 2 lyzice kyslej smotany, maslo na potretie, cukor na posypanie
Tekvicu nakrajame na kocky, trochu posolime, nechame stat pol hodiny a vytlacime. Zmiesame s ostatnymi prisadami. Rozlozime na vyvalkane strudlove cesto na 2 cm navysoko, zavinieme a pecieme pri strednej teplote 40 minut.

Žiadne komentáre: