9. 3. 2017

Papriková pena

2 cibule, 2 struciky cesnaku, 250 ml kuracieho vyvaru, 2 lyzicky mletej sladkej papriky, 2 lyzice rajciakoveho pretlaku, sol, mlete cierne korenie, 2 cervene papriky, 6 lyzice balzamoveho octu, 200 g smotany
Cibule a cesnak nakrajame na hrube kusky. Vyvar spolu s mletou paprikou, rajciakovym pretlakom, cibulou, cesnakom, solou a ciernym korenim uvedieme do varu a potome este 20 minut prikryte varime na miernom ohni. Potom vyvar s pochutinami varime odokryty, aby sa tekutina odparila, a nechame vychladnut. Papriky umyjeme, odstranime jadrovnik a zilky pokrajame. Pridame do vychladnuteho vyvaru a najemno zmixujeme. Omacku pretrieme cez sitko a ochutime octom, solou a korenim. Napokon pridame vyslahanu slahacku.

Žiadne komentáre: