23. 3. 2017

Pálené plnené venčeky

10 polievkových lyžíc studenej vody, 10 dkg masla, trošku soli, 10 dkg hladkej múky, 4 vajcia
Vodu, soľ, maslo varíme, postupne pridáme múku a miešame do zhustnutia, až sa nám vytvára pod varechou pás. Do teplého cesta pridáme jedno po druhom ,za stáleho miešania, vajcia a necháme hmotu vychladnúť. Z vychladnutého cesta striekame na slabo vymastený plech venčeky (banániky) a pečieme v horúcej rúre do ružova. Upečené a vychladnuté prekrajujeme a plníme vanilkovým krémom a vrch posypeme práškovým cukrom.
Vanilkový krém: 1/2 litra mlieka7,5 dkg maizeny, 10 dkg kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru varíme do zhustnutia. Do vychladnutej hmoty pridáme 25 dkg čajového masla, 2 polievkové lyžice agátového medu a dobre vyšľaháme. Naplníme venčeky, banániky.

Žiadne komentáre: