18. 3. 2017

Michaelove tyčinky

2 salky namocenych mandli, 3 salky namocenych pekanovych orechov, 4 salky lyofilizovanych kokosovych vlociek, 1 CL mandlovej prichute bez alkoholu, 1 CL slim sweet, 3/4 salky pomletych lanovych semien, 4 PL vody
V kuchynskom robote nasekame mandle a pekanove orechy. Vlozime ich do misy s dalsimi prisadami s vynimkou 1/4 salky pomletych lanovych semien a vody. 1/4 salky pomletych lanovych semien nechame niekolko minut namocene vo vode, potom ich vlozime do misy a dokladne premiesame. Pripravime si dehydrator. Zmes vylejeme na dosky, navrch polozime dalsiu dosku a valcekom na cesto vyvalkame zmes na pol cm hrubku. Tupym nozom rozdelime zmes na tycinky a 9 hodin dehydrujeme pri teplote 38 stupnov. Potom tycinky prelozime na mriezku a obratime ich. Dehydrujeme dovtedy, kym uplne nevyschnu, teda aspon niekolko hodin. Odlozime do vzduchotesnej nadoby.

Žiadne komentáre: