11. 3. 2017

Maslové pagáčiky

l. cesto: soľ, 350 g hladkej múky,  5 dcl bieleho vína, vajcia, 1 dcl mlieka ,20 g droždia ,1 lyžička kryštáľového cukru 
2. cesto: 350 g masla, 350 g hladkej múky
Z múky, soli, vína, vajec a kvásku z mlieka, droždia a cukru vypracujeme cesto, ktoré odložíme na teplé miesto vykysnúť. Z múky a masla vypracujeme druhé cesto. Prvé cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru štvorca a uložíme naň druhé vyvaľkané cesto. Všetky štyri rohy z prvého cesta preložíme cez druhé tak, aby ho celkom zakryli, vyvaľkáme na obdĺžnik asi 2 cm hrubý a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré necháme na doske chvíľu postáť. Potom nožom na pagáčikoch urobíme mriežku a potrieme ich rozšľahaným vajcom. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre: