24. 3. 2017

Marhuľová pena s vanilkovým krémom

250-300 g marhul, 100 g praskoveho cukru, 2 lyzice citronovej stavy, 2 bielky, 1 lyzica mandli
Krem: 1/2 l mlieka, 1/2 vrecuska pudingoveho prasku s vanilkovou prichutou, 30 g krystaloveho cukru, 1-2 zltky
Zrele marhule ponorime do horucej vody a ihned vyberieme. Supku z nich stiahneme a vykostkujeme. Kusky marhul, cukor, citronovu stavu a bielky vyslahame v mixeri. Pripravenu penu rozdelime do sklenych misticiek a prelejeme vychladnutym kremom. Povrch posypeme na rezance nakrajanymi oprazenymi mandlami.
Krem: Z mlieka, cukru a pudingoveho prasku uvarime krem a do hotoveho vmiesame zltky. Podavame s detskymi piskotami.

Žiadne komentáre: