23. 3. 2017

Mandľové sviatočne tyčinky

Cesto: 100 g sušených marhúľ., 150 g Marcipánu Dr.Oetker., 3 bielky., 80 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker., 1 KL Mandľovej arómy., 200 g hladkej múky.,
Ozdobenie: 200 g plátkových mandlí., 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker.,
Na prípravu cesta nakrájame marhule a marcipán na kocky. Bielky postupne zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do marcipánu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, arómu a múku a ručne vymiešame do hladka. Pridáme kúsky marhúľ.
Pracovnú dosku posypeme plátkami mandlí, navlhčenými rukami postupne odoberáme cesto, z ktorého na mandliach vyvaľkáme valčeky s priemerom 1 cm. Odkrajujeme tyčinky s dĺžkou asi 5 cm. Tyčinky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180°C., Teplovzdušná rúra: 160°C., Plynová rúra: stupeň 2-3
Doba pečenia: asi 12 minút
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polovicu každej vychladnutej tyčinky namáčame do polevy a necháme stuhnúť.

Žiadne komentáre: