10. 3. 2017

Maďarský tvarohový koláč

240 g polohrubej muky, 120 g masla, 60 g cukru, 1 zltok, trocha soli, 1 dl kyslej smotany, 1 balicek prasku do peciva, 1 lyzicku citronovej stavy, tuk a muka na vymastenie a vysypanie plechu, struhanka
Tvarohova plnka: 500 g tvarohu, 100 g praskoveho cukru, 3 vajcia, 50 g hrozienok namocenych v rume
Poleva: 3 bielky, 120 g praskoveho cukru, marhulovy lekvar
Z muky, masla, cukru, zltka, soli, kyslej smotany, prasku do peciva a citronovej stavy vypracujeme kypre cesto, ktore nechame postat 30 minut. Potom ho rozvalkame na pomucenej doske na hrubku 1 cm, dame na plech vymasteny tukom a vysypany mukou a upecieme do bledoruzova. Vyberieme z rury, posypeme struhankou, natrieme tvarohovou plnkou a dopecieme. Na povrch kolaca natrieme lekvar, urobime z polevy mriezky a na chvilu vlozime do vyhriatej rury.
Tvarohova plnka: Tvaroh pretrieme, pridame cukor, zltky a vymiesame. Pridame namocene hrozienka, premiesame a pridame tuhy sneh uslahany z bielkov.
Poleva: Z bielkov uslahany tuhy sneh, pridame cukor a vyslahame.

Žiadne komentáre: