100 g prerastenej udenej slaniny, cibula, 4 PL struhanky, 2 mrkvy, petrzlen, hluza zeleru, 1/4 hlavky kelu, 4 struciky cesnaku, 1 kg hovadzich kosti, 50 g muky, vajce, 2 viazanicky petrzlenovej vnate, olej, tymian, sol, cele cierne korenie, mleta paprika
Hovadzie kosti dame do studenej vody a postavime na sporak varit. Ked zacne voda vriet, odoberieme penu. Pridame petrzlen, mrkvu, rozpolenu hluzu zeleru, kel, cele korenie, niekolko byliek tymianu, cesnak a sol. Na rozpalenej panvici dokladne podusime polovicu cibule a s viazanickou petrzlenovej vnate ju taktiez pridame do polievky. Potom polievku varime este minimalne 2 a pol hodiny. Prerastenu slaninu nakrajame na male kocky a opecieme na par kvapkach oleja. Druhu polovicu cibule jemne nasekame, orestujeme ju na opecenej slanine a pridame k nej i nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat. Podla chuti osolime, pridame struhanku a trosku mletej papriky. Chvilu dusime, aby sa chute spojili, potom zmes zoberieme zo sporaka a nechame vychladnut. V mise zmiesame muku, vajce a stipku soli. Na pomucenej doske cesto premiesime, potom ho vyvalkame a rozkrajame na niekolko cm stvorceky. Do kazdeho kuska cesta zabalime slaninovu napln a takto vzniknute tasticky dame hned do horucej polievky, v ktorej sa 4 minuty uvaria. Pred podavanim posypeme polievku jemne nasekanou vnatou.
Dobru masovu polievku mozete uvarit aj z hydiny. Pri priprave plnky do tasticiek je dolezite, aby ste papriku nepripalili, pretoze potom bude horka. Tasticky nemusite davat len do masovej polievky, ale aj do zeleninovej.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára