4. 3. 2017

Hovädzia polievka s krupicovými haluškami

200 g riedkych hovadzich kosti, 500 g hovadzieho masa, 2 l vody, sol, nove korenie, cierne korenie cele, 100 g miesanej korenovej zeleniny, 50 g cibule
Krupicove halusky: 20 g masla, 1 vajce, sol, mlete cierne korenie, 60 g detskej krupice, 1 mala  lyzicka soli
Kosti a maso umyjeme, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Potom varime uz len pomaly, osolime, pridame nove a cierne korenie.Po hodine varu pridame ocistenu a umytu zeleninu, cibulu a dovarime do makka. Uvarene maso a zeleninu vyberieme. Zeleninu pokrajame a vlozime do precedenej polievky. Uvarene krupicove halusky vlozime do polievky tesne pred podavanim.
Krupicove halusky: V miske rozmiesame maslo s vajickom, solou a mletym ciernym korenim. Pridame krupicu, zamiesame a nechame odlezat 10 minut. Z cesticka potom lyzickou formujeme halusky, ktore vkladame do osolenej vriacej vody.

Žiadne komentáre: