23. 3. 2017

Farebný dezert

5 vajec, 5 PL polohrubej muky, 5 Pl praskoveho cukru, 1 PL rozpusteneho masla, 1/2 balicka kypriaceho prasku do peciva, 2 PL kakaa, balicek zelatiny
Zlta plnka: 2 dl vyslahanej sladkej smotany, natvrdo uvareny zltok, 1/2 balicka vanilkoveho cukru, 1/3 pripravenej zelatiny
Cervena plnka: 2 dl vyslahanej sladkej smotany, 2 PL citronovej stavy, 2 PL malinoveho dzemu, 1/3 pripravenej zelatiny
Biela plnka: 2 dl vyslahanej sladkej smotany, 1/3 pripravenej zelatiny
Z bielkov vyslahame tuhy sneh, postupne don pridavame praskovy cukor, polohrubu muku, zltky, kypriaci prasok, kakao a vychladnute rozpustene maslo. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech a upecieme vo vyhriatej rure do zlatista. Na vychladnuty korpus nalejeme cervenu plnku a dame do chladnicky stuhnut. Rovnako na kolac pridame zltu aj bielu hmotu. Hotovy dezert posypeme cokoladovymi hoblinkami. Krajame teplym nozom.

Žiadne komentáre: