500 g drziek, sol, 40 g masti, 1 cibulu, 40 g hladkej muky, 100 g korenovej zeleniny, 1 lyzicku mletej cervenej papriky, 1 lyzicu oleja, mlete cierne korenie, 2 struciky cesnaku, majoran
Drzky velmi dokladne umyjeme v niekolkych vodach. Potom ich vytrieme solou a znova dobre umyjeme. Prvy raz ich varime 30 minut a vodu z prveho varenia vylejeme. Potom drzky vlozime do cistej osolenej vody, uvedieme do varu a varime 2 az 3 hodiny do makka. Na masti spenime cibulu pokrajanu nadrobno, pridame muku, oprazime, zalejeme trochou vyvaru z drziek, dobre premiesame a povarime. Potom pridame zvysny vyvar, uvarene pokrajane drzky spolu s ocistenou pokrajanou korenovou zeleninou, mletu cervenu papriku rozmiesanu v oleji, mlete cierne korenie a vsetko spolu dovarime. Nakoniec polievku dochutime rozotretym cesnakom a majoranom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára