10. 3. 2017

Čokoládový chlebík so šľahačkou

100 g masla, 120 g praskoveho cukru, 100 g cokolady, 60 g mandli, 3 vajcia, 50 g hrubej muky, 1/2 balicka prasku do peciva, 40 g posekanych mandli, 2 dl slahackovej smotany, 20 g praskoveho cukru
Maslo, cukor a cokoladu na sporaku zahrievame a dobre vymiesame. Pridame mlete mandle, dobre spolu zamiesame, odstavime a miesame, kym masa nevychladne. Do vychladnuteho cesta za staleho miesania pridavame postupne zltky. Z bielkov uslahame tuhy sneh, v muke rozmiesame prasok do peciva a striedavo primiesame k cestu. Chlebickovu formu vymastime maslom, vysypeme mukou, vylejeme do nej cesto, posypeme sekanymi mandlami, vlozime ho do teplej rury a upecieme. Po vychladnuti krajame na platky a ozdobime slahackou.

Žiadne komentáre: