23. 3. 2017

Čokoládové minirezy

400 g hladkej muky, 150 g praskoveho cukru, 1 CL prasku do peciva, 4 vajcia, 100 g helie, 150 g struhanych mandli, stavu a postruhanu koru z pomaranca, 100 g praskoveho cukru, 2 PL pomarancovej stavy, 100 g cokoladovej polevy
Z muky, 50 g cukru, prasku do peciva, vajicok a helie vypracujeme cesto a nechame ho 30 minut v chladnicke. Medzitym si vymiesame plnku: mandle, 100 g cukru, šťavu a kôru z pomaranča vymiešame na hladkú hmotu. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Polovicu cesta vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a prenesieme na vymastený plech. Potrieme plnkou a prikryjeme druhou polovicou cesta, ktorú vyvaľkáme. Okraje pritlačíme, cesto popicháme vidličkou a pečieme v dobre vyhriatej rúre 20 minút. Po upečení nakrájame na malé rezy, chvíľu necháme vychladnúť a potrieme čokoládovou a pomarančovou polevou.
Pomarancova poleva: 100 g praskoveho cukru zmiesame s 2 lyzicami pomarancovej stavy a dobre vymiesame. Druhu polevu pripravime z roztopenej cokolady.

Žiadne komentáre: