10. 3. 2017

Chutné briošky

300 g polohrubej muky, 20 g drozdia, 120 g palmarinu, 20 g praskoveho cukru, 2 zltky, 1 dl mlieka
Plnka: 200 g orechov, 200 g krystaloveho cukru, 1 dl vody, citronova kora, skorica
Z muky, drozdia, palmarinu, cukru, zltka, soli a mlieka vypracujeme cesto, ktore nechame asi pol hodiny stat. Rozdelime ho na 25 kuskov, z ktorych tvarujeme gulky. Rozvalkame ich do tvaru elipsy a potrieme orechovou plnkou. Potom ich stocime, vytvarujeme do briosiek, potrieme rozslahanym zltkom a dame stuhnut na chladne miesto. Znovu ich sformujeme, aby zltok navrchu nepopraskal a pecieme v stredne teplej rure dozlatista.
Plnka: Cukor rozvarime s vodou, posypeme zomlete orechy, pridame postruhanu citronovu koru a tlcenu skoricu.

Žiadne komentáre: