6. 3. 2017

Čerešňová bublanina a citrónovou kôrou

3 dl mlieka, 120 g praskoveho cukru, 5 vajec, 50 g hery, 100 g hrubej muky, 100 g struhanky, 1/2 balenia kypriaceho prasku, kusok citronovej kory, 1 kg ceresni, 2 g hery a 20 g hrubej muky na plech, 20 g praskoveho cukru na posypanie 
V mlieku rozmiesame cukor, zltky, roztopenu heru, preosiatu muku premiesanu s kypriacim praskom a struhankou. Nakoniec premiesame dobre poumyvanu, postruhanu citronovu koru a z bielkov vyslahame tuhy sneh. Pripravene cesto dame na plech vytrety herou a vysypany hrubou mukou. Posypeme odkostkovanymi ceresnami a vo vyhriatej rure upecieme. Upecenu bublaninu posypeme praskovym cukrom a pokrajame na rezy.

Žiadne komentáre: