23. 3. 2017

Adventný kalendár-recept

Cesto: 1 balenie BB pudingu kakaového Dr.Oetker (250 g)., 200 g zmäknutého masla., 1 vrchovatá PL práškového cukru., zelená, červená a žltá potravinárska farba., 150 g Marcipánu Dr.Oetker.
Náplň: oriešky., mandle., kandizované ovocie., hrozienka alebo višne.,
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker., cukrové posýpky Dr.Oetker (napr. Perličky strieborné, Hviezdičky žlté, Guľôčky zlaté/biele, Guľôčky strieborné/biele, Guľôčky dúhové, Snehové., vločky alebo Srdiečka Dr.Oetker)., 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker.
Na prípravu cesta zmiešame v miske BB puding s maslom a cukrom 
a spracujeme na hladké cesto. Uložíme na ½ hodiny do chladničky. Cesto rozdelíme na 18 kúskov. Každý kúsok naplníme podľa chuti orieškom, mandľou, kandizovaným ovocím, hrozienkom alebo višňou. Vytvarujeme placku s hrúbkou asi 1 cm, vykrojíme formičkou a uložíme do chladničky. Marcipán rozdelíme na tri diely, každý nafarbíme potravinárskou farbou. Vyvaľkáme hrubšie placky a formičkou vykrojíme asi 11 kúskov rôznych tvarov. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vybrané kúsky ňou polejeme. Sladkosti ozdobíme podľa vlastnej fantázie cukrovými posýpkami a zvyšným marcipánom. Polevu necháme stuhnúť a 24 kúskov očíslujeme pomocou tubičiek od 1 do 24. Až do podávania uložíme do chladničky.
TIP: Do cesta môžeme podľa chuti pridať 1 KL Rumovej arómy Dr.Oetker.

Žiadne komentáre: