300
g zemiakov., 10 g masla., 1 cibuľa., 15 g hladkej múk., 1 dl vývaru
alebo vody., 1 a 1/2 dl egalizovaného mlieka., muškátový orech.,
5 g masla na vymastenie nádoby., voda., soľ.,
Zemiaky
umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ich opláchneme studenou vodou,
ošúpeme a pokrájame na plátky. Na horúcu panvicu dáme maslo, v
torom opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno pridáme múku a za
stáleho miešania dobre popražíme, zalejeme horúcim vývarom
alebo horúcou vodou prilejeme mlieko a varíme 5 minút. Posolíme a
okoreníme strúhaným muškátovým orechom. Ohňovzdornú nádobu
vymastíme maslom, vložíme zemiaky a zalejeme omáčkou. Pečieme
10 minút vo vyhriatej rúre. Podávame horúce so zeleninovým
šalátom.
(2
porcie / 1 porcia 1060 kJ – 253 kcal., B – 7,2 g., T – 8,0 g.,
S – 38,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára