17. 8. 2016

Zemiaky zapekané s bešamelovou omáčkou

300 g zemiakov., 10 g masla., 1 cibuľa., 15 g hladkej múk., 1 dl vývaru alebo vody., 1 a 1/2 dl egalizovaného mlieka., muškátový orech., 5 g masla na vymastenie nádoby., voda., soľ.,
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ich opláchneme studenou vodou, ošúpeme a pokrájame na plátky. Na horúcu panvicu dáme maslo, v torom opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno pridáme múku a za stáleho miešania dobre popražíme, zalejeme horúcim vývarom alebo horúcou vodou prilejeme mlieko a varíme 5 minút. Posolíme a okoreníme strúhaným muškátovým orechom. Ohňovzdornú nádobu vymastíme maslom, vložíme zemiaky a zalejeme omáčkou. Pečieme 10 minút vo vyhriatej rúre. Podávame horúce so zeleninovým šalátom.

(2 porcie / 1 porcia 1060 kJ – 253 kcal., B – 7,2 g., T – 8,0 g., S – 38,0 g)

Žiadne komentáre: