250
g zemiakov., 50 g hrubej múky., 1 vajce., 20 g tuku., 10 g
strúhanky., soľ.,
Plnka: 100
g hovädzieho mäsa., 10 g masti., 50 g cibule., 1 vajce uvarené na
tvrdo., mleté čierne korenie., soľ.,
Umyté
zemiaky uvaríme, očistíme a pretlačíme. Pridáme múku soľ a
1/2 vajca. Cesto vypracuje a vyvaľkáme. Vykrajujeme z neho
štvorčeky, ktoré plníme mäsovou plnkou, preložíme a zlepíme
tak, aby vznikol tvar trojuholníka. Pirôžky namočené vo zvyšku
vajca a obalené v strúhanke opekáme na panvici s rozohriatym
tukom.
Plnka: Hovädzie
mäso zomelieme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a opraženú na
tuku,, soľ, mleté čierne korenie a vajce uvarené na tvrdo a
posekané na kocky.
(2
porcie / 1 porcia 1859 kJ – 444 kcal., B -11,0 g., T – 20,0 g., S
– 45,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára