17. 8. 2016

Zemiakové pirôžky

250 g zemiakov., 50 g hrubej múky., 1 vajce., 20 g tuku., 10 g strúhanky., soľ.,
Plnka: 100 g hovädzieho mäsa., 10 g masti., 50 g cibule., 1 vajce uvarené na tvrdo., mleté čierne korenie., soľ.,
Umyté zemiaky uvaríme, očistíme a pretlačíme. Pridáme múku soľ a 1/2 vajca. Cesto vypracuje a vyvaľkáme. Vykrajujeme z neho štvorčeky, ktoré plníme mäsovou plnkou, preložíme a zlepíme tak, aby vznikol tvar trojuholníka. Pirôžky namočené vo zvyšku vajca a obalené v strúhanke opekáme na panvici s rozohriatym tukom.
Plnka: Hovädzie mäso zomelieme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a opraženú na tuku,, soľ, mleté čierne korenie a vajce uvarené na tvrdo a posekané na kocky.

(2 porcie / 1 porcia 1859 kJ – 444 kcal., B -11,0 g., T – 20,0 g., S – 45,0 g)

Žiadne komentáre: