1
baklažán., 2 rajčiaky., 1 zeleninová paprika., 4 uvarené
zemiaky., 50 g tvrdého syra., olej na vymastenie formy, 1 lyžička
strúhanky., 1 vajce., 1/2 dl kyslej smotany., mleté čierne
korenie., soľ.,
Baklažány
ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vysušíme. Ohňovzdornú
misu vymastíme olejom, vysypeme strúhankou a na dno uložíme
plátky zemiakov, na ne kolieska pokrájaných rajčiakov, pokrájanú
zeleninovú papriku a plátky baklažánu. Okoreníme, posolíme,
navrch uložíme vrstvu zemiakov a strúhaného syra a zalejem
smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajce. Zapekáme v rúre.
Podávame teplé s hlávkovým šalátom.
(2
porcie / 1 porcia 690 kJ – 165 kcal., B – 10,0 g., T – 7,0 g.,
S – 19,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára