400
g kyslej kapusty,400 g v šupke uvarených zemiakov, 50 g údenej
slaniny, 50 g oleja,cibuľa,soľ,100 ml vody,1 PL citrónovej šťavy,1
PL práškového cukru,1 ČL drvenej rasce,300 g vareného údeného
mäsa,šálka hustej kyslej smotany,tuk na vymastenie pekáča,
strúhanka na vysypanie pekáča
Slaninu
nakrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu
nakrájanú na kolieska a spolu orestujeme. Pár koliesok cibule si
odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní.Pridáme kapustu, soľ,
štipku cukru, podlejeme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 až
15 minút. V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a
rascou.Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov
nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom. Na zemiaky
navrstvíme polovicu udusenej kapusty, údené mäso nakrájané na
kocky a opäť zemiaky a kapustu.Povrch polejeme smotanou a
pokvapkáme olejom. Takto naplnený pekáč vložíme do vyhriatej
rúry a jeho obsah dočervena zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára