16. 8. 2016

Zapečená kyslá kapusta s údeným mäsom

400 g kyslej kapusty,400 g v šupke uvarených zemiakov, 50 g údenej slaniny, 50 g oleja,cibuľa,soľ,100 ml vody,1 PL citrónovej šťavy,1 PL práškového cukru,1 ČL drvenej rasce,300 g vareného údeného mäsa,šálka hustej kyslej smotany,tuk na vymastenie pekáča, strúhanka na vysypanie pekáča
Slaninu nakrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu orestujeme. Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní.Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podlejeme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 až 15 minút. V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom. Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty, údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu.Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom. Takto naplnený pekáč vložíme do vyhriatej rúry a jeho obsah dočervena zapečieme.

Žiadne komentáre: