13. 8. 2016

Východniarske mäso

1 kg údenej krkovičky,1 kg krkovičky, alebo pliecka, alebo stehna,(koľko údeného mäsa, toľko neúdeného),3-4 klobásky,6 veľkých cibúľ (ale naozaj veľkých cca ako tenisových loptičiek),1 necelý sáčok červenej sladkej papriky,soľ,(toto množstvo je postačujúce pre cca 8 – 10 ľudí)
Nakrájame najskôr neúdené mäso na kocky – tieto osolíme, pokrájame aj údenú krkovičku na kocky – túto netreba soliť, a primiešame ju k ostatnému mäsu, do ktorého vysypeme mletú papriku a poriadne zamiešame. (môžeme si to pripraviť večer, dať do chladničky a na druhý deň variť, nie je to však podmienka).Všetku cibuľu nakrájame a vložíme do väčšieho hrnca. Na cibuľu vysypeme mäso a nalejeme vodu približne do výšky mäsa (nemalo by byť viac vody ako hladina mäsa).Premiešame to a necháme prikryté 2 hodiny variť za občasného premiešania. Po cca hodine a trištvrte pridáme do mäsa nakrájané klobásky a necháme ešte 20-30 minút variť.Vypneme!Podľa chuti môžeme počas varenia dosoliť, príp. pridať vegetu alebo doliať vody, kto chce mať viac šťavy.Podávame s chlebom. Je to vynikajúce, veľmi sýte a jednoduché.

Žiadne komentáre: