100
g mäkkého tvarohu., stredne veľká biela reďkovka., 1 biely
jogurt (250 g)., mleté čierne korenie., 2 vetvičky kôpru., soľ.,
Očistenú
reďkovku umytú kefkou nastrúhame nahrubo, dáme do misky, posolíme
a odložíme. Rozdrobený tvaroh dôkladne rozšľaháme s jogurtom a
nadrobno pokrájanou vetvičkou kôpru. Z posolenej reďkovky zlejeme
vodu a zmiešame s tvarohom, okoreníme čerstvo zomletým čiernym
korením, dáme do sklených misiek alebo do pohárov a odložíme do
chladu. Ozdobíme umytou a osušenou vetvičkou kôpru.
Podávame so slanými tyčinkami, ako nátierku na chlieb alebo ako
dezert po hlavnom jedle.
(2
porcie / 1 porcia 452 kJ – 108 kcal., B – 13,5 g., T – 2,5 g.,
S – 8,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára