17. 8. 2016

Tvarohový krém s reďkovkou

100 g mäkkého tvarohu., stredne veľká biela reďkovka., 1 biely jogurt (250 g)., mleté čierne korenie., 2 vetvičky kôpru., soľ.,
Očistenú reďkovku umytú kefkou nastrúhame nahrubo, dáme do misky, posolíme a odložíme. Rozdrobený tvaroh dôkladne rozšľaháme s jogurtom a nadrobno pokrájanou vetvičkou kôpru. Z posolenej reďkovky zlejeme vodu a zmiešame s tvarohom, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, dáme do sklených misiek alebo do pohárov a odložíme do chladu.  Ozdobíme umytou a osušenou vetvičkou kôpru. Podávame so slanými tyčinkami, ako nátierku na chlieb alebo ako dezert po hlavnom jedle.

(2 porcie / 1 porcia 452 kJ – 108 kcal., B – 13,5 g., T – 2,5 g., S – 8,0 g)

Žiadne komentáre: