13. 8. 2016

Suchá lokša s kyslou kapustou

kyslá kapusta,hladká múka,soľ,voda, cibuľa,olej,mleté čierne korenie,horúca voda
Príprava suchých lokší : Z hladkej múky, do ktorej pridáme trocha soli, vypracujeme s vodou mäkké cesto. Robíme z neho malé bochníčky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme a na rozohriatej bridlicovej platni opečieme z obidvoch strán.
Príprava kapustovej prílohy: Na oleji speníme cibuľu, pridáme kyslú kapustu, trocha mletého čierneho korenia podľa potreby osolíme na miernom ohni za občasného premiešania dusíme cca 1 hodinu (čím dlhšie, tým je kapusta chutnejšia). Do misky natrháme na malé trhance suchú lokšu, zalejeme horúcou vodou, necháme zmäknúť a vodu scedíme. Polejeme rozpáleným olejom, pridáme podusenú kyslú kapustu a premiešame.

Žiadne komentáre: